2008, a great year

Årskrönika 2008



När klockan slog 12 yrades det runt på stadens gator efter att ätit god mat hemma hos Emma och i det stora hela var det väl en helt okej nyårsafton. Slutade upp på en efterfest hos någon okänd, med bläckfiskar och annat.


Sedan rullade livet på och skolan började igen, en tuff vår väntade. Familjen slopade iår sportlovets vecka 9 och vi for istället iväg till vårt kära Tänndalen vecka 6. Det blev en fantastisk vecka med vurpor, hopp och gott käk. Precis jag hunnit hem från de kalla fjällen bar det iväg till Branäs med skolan och likaså det var roligt.

Senvinter och våren bjöd även på en del fester och annat skoj hemma hos diverse människor och det var för det mesta roligt och händelserikt, vissa kvällar minns jag mer än andra. I skolan tampades vi med en viss väldigt hård och speciell lärare och jag tror jag kan tala för alla när jag säger att jag aldrig velat haft sommarlov så mycket som detta år. Detta år var det även vi 1990ors tur att fylla 18 och 3a ut var allas våran älskade Gerd. Det firades med stort kalas där både den ena och den andre dök upp och både de ena och de andra hände, säger bara no more party i Emmas hus, vilket senare under året tydligen glöms bort.
 

I mitten av terminen åkte vi samhälls3or till Stockholm där vi skpenderade natten på Zinkensdams vandrarhem. En kul resa med massa studiebesök och shopping.

När värmen kom gjorde vi allt för att försöka bättra på brännan då vi gått omkring vita som skelett under hela vinterhalvåret behövdes det minst sagt. Det blev grillningar och picknickar och allt möjligt mys med mina bästa bästingar.

En extremt solig och varm helg i slutet av maj kom det årliga nöjesfältet till stan och det vi kallar fastingen lockade oss unga ner mot stan. Vi satte oss på våra cyklar och for upp till Erik en kväll där det var grillparty på G, det visade sig bli en trevlig kväll och jag minns den särskillt bara för att det var dan före dopparedagen så att säga. Dagen innan jag, Anna och Emma satte oss på bussen till Arlanda.

 Minns att det blev en väldigt sen kväll, blev inte många timmars sömn och 01.40 natten därpå for vi och sedan blev det ingen sömn förens vid 5 nångång natten därpå. Vi hade anlänt till Ayia napa. Så här i efterhand fattar jag inte hur vi inte var tröttare, men Ayia napa är speciellt, trötthet existerar inte på samma sätt som här. Jag skulle såklart kunna skriva en miljon synonymer till underbart om denna resa, men låt oss inte hänga upp oss på det nu. Kan bara säga att det var årets höjdpunkt helt klart!

 Väl hemma igen väntade brännbollsturnering i skolan och sedan skolavslutning, att gå ur 2an var väl inte de häftigaste jag gjort och vid det här laget längtade vi bara tillbaks så minerna var inte de bästa på året kanske, men skolan var iallafall över i någa veckor och det var givetvis underbart det också. Juni bjöd på FotbollsEM och det blev en del fotbollskvällar med gänget.

För min del blev det lite sommarjobb också på Café Pärlan som ligger så nära som bara några meter från vår sommarstuga så det var toppen. När jag inte jobbade blev det väldigt mycket häng med "familjen" Dvs. Emma, Anna och Madde. Så fort solen kikade fram satte vi oss på cyklarna och for ut mot skärgården eller något annat mysigt ställe o bara chillade. Blev en del sköna turer med min båt också.

  Hängde väl då och då med min ordinarie familj också, en skön semester till Åland och lite andra kortare semestertrippar blev det. Åland var vackert och det var kul att se lite nytt, lite dött för min smak dock.

När jag kom hem hade vi lite välkoms/adjögrillning eftersom Emma samma natt skulle fara på familjesemester till Cypern. Och dagen efter att hon kom hem igen tog jag och hon tåget ner till Göteborg där redan Anna och Madeleine befann sig, i denna glada stad vankades det party med beach-tema. Minns att det regnade ute, men inte hade vi tråkigt i en sekund för de! Natten blev helt galen och vi ska ha tur att vi kom hem allihopa tillslut. Men det är väl nästan så man får säga tyvärr, för vi blev väl alla lite småförälskade i denna härliga stad med dess härliga invånare.

Men nu upptäckte jag att jag glömde att tala om uppföljaren till Emmas 18årsfest, jag skrev ju no more party, men detta glömdes snabbt och en varm sommardag var partyt i full gång igen. En sak är ju iallafall säker och det är att jag och "familjen" nog iallafall hade roligast, för banne mig va kul vi hade innan gästerna kom. När jag nämner Bag in da box skäms jag en smula, men va fan, man lever bara en gång! Men efter solskenet kom regnet och Emma fick hanskas med problemen som uppstår när det finns folk utan hjärta o hjärna i världen.

Men långt bort från party och fastlandet åkte vi iväg ganska så spontant en kväll i vågorna med båten, slog upp det blåa tältet och tände en brasa. Årets variant av mopensemester var inledd. Vad vi inte visste när vi satt där på klipporna och fridfullt grillade var att det alldeles strax skulle dra in ett riktigt ruskväder över oss! Det var ett äventyr jag sent kommer att glömma!

 Som en tradition från 2007 blev det sleepover hos mig som en liten avslutning på sommaren och man märkte att saker och ting har förändras på ett år. Sedan slogs portarna till brogårdsskolan upp och det var dags för ännu ett läsår, men denna gång visste vi alla att det var det sista och det känndes både overkligt och helt fantastiskt! Det gör det fortfarande. I början av hösten blev det en hel del roande helger och det har jag min syster att tacka, men man kände att man bara blev blekare och blekare, mindre och mindre motiverad och det har varit många tunga dagar under tiden som precis passerat. En vecka var vi iallafall innebonde hos Anna och jag bara älskar när vi bor ihop, gör vad vi själva känner för, lagar den mat vi själva vill och så vidare, det var toppen.

Men allt det goda har ett slut och vi flyttade sedan hem till den trista vardagen. Men som sagt så är det vårat år iår och Amanda och Elinor bjöd på 18årsmiddag and it was great, man behöver lite ljus i höstmörkret. Lagom till Halloween blev det ännu en inbjudan och denna gång till Hultet och Emma M och Tess fest. kan väl inte säga annat än att det var roligt, men det var mindre kul att inte vara 18 fylld ännu då statt är väldigt populärt bland Kristinehamns 18+are.

Nu gnuggar jag geniknölarna som aldrig förr för att inte missa något viktigt som hänt under de senate månaderna. Jo jusst, det har ordnats 2 fester på Norrgården för oss 3or i stan och det har varit till de flestas behagande kan jag tro och jag hoppas personligen på mycket fler nu under våren. Att man råkar skämma ut sig då och då får man ju som sagt ta med en nypa salt, livet går vidare och snart flyttar vi. Annars har väl mottot i år gått som så att det bli vad man gör det till. Punkt slut.


Min ca 5åriga basketkarriär tog även slut i dessa tider, helt plötsligt en dag kände ja att nee de här går inte mer, men antagligen kommer jag vara tillbaks igen 2009, men nytt år nya möjligheter. Här i veckan var det även dags för den årliga förjulen med Anna, Madde och Emma och det var till allas behagande, men man märker som sagt att saker och ting förändras. Vi har definitivt gått och degat ihop oss, orkar fan ingenting längre, och saker som var SVINkul för 2 år sedan är bara kul nu.

Den riktiga julen kom ju såklart även iår, men som det verkade hade ingen särskilda julkänslor.. Men det vart självklart en härlig dag iallafall, ordet deja vu användes ganska många gånger under dagen då det mesta är sig likt om man jämför med de 17 jular jag firat. Årets julklapp för mig blev helt klart biljetter till Stockholm.


Bara fyra ynka dagar efter julafton väntades min födelsedag och redan den 27de anordnades pinkparty för mina nära och kära och 23.45 satte jag mina fötter inne på Mastmagasinet! För givetvis, efter ett helt års väntan så stängde statt igen lagom tills det var dags för mig att få geeka mig där. Men Mastis funkade och jag hade en KANONKVÄLL!


Den 29onde for jag och Linda till Stockholm och det blev en hel dags shopping, perfekt slut på 2008!


För att summera året skulle jag vilja säga att det antagligen har varit det mest händelserika och bästa året hitills i mitt liv. Visst det har sugit att vara 17 många helger, men herregud det finns så mycket värre saker. (lätt att säga nu) Har antagligen träffat fler nya människor iår än vad jag gjort i hela mitt liv och jag känner verkligen att jag växt. Vissa har satt mer spår än andra och man säger så. Jag har under året fått massor av tid att umgås med de härligaste vännerna i världen och vad mer behöver man egentligen. Jag slår vad om att 2009 kommer bli ett ännu bättre år, men om inte så gör det ingenting för det här året är svårslaget!

Har jag missat en massa saker, säg till, men jag har tagit med de som liksom poppar upp i huvudet och som jag verkligen minns!

För att göra inlägget ännu lite längre måste ja lägga in de låtar som jag förknippar året med, vilket blir en del..


I kissed a girl

Just dance

Våldtäktslåten

Bag in da box 

Kommentarer
Postat av: Anna

Fan va kul vi har haft! vi satsar på ett ännu bättre nästa år då! :D love you bruttan! <3 och våran " familj" ;)

2008-12-30 @ 23:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0