dötid i stockholm

Om en halvtimma är ja i Stockholm och den bästa tiden av resan är då gjord, X2000 är lyx men nu äre slut på de.. Vet inte vad jag ska hitta på i storstan i en och en halvtimma, eftersom ja har skidor och en stor resväska har jag väl inte så mycket annat val än att bara sitta o glo..

Så tråkigt att inte ha musik för då kan ja inte konsentrera mig när ja läser,Ingen som har sony ericsson hörlurar till salu?!?!?!

Började kolla på New moon innan, men den laddar så segt och internet hoppar ur stup i kvarten. Inte så konstigt när man färdas mitt ute i ingenstans iofs. Och nu är vi vid Arlanda... Ja vill kliva av lika gärna varenda gång.... Är så sjukt ressugen! Inte ressugen som o sitta på ett tåg till Kristinehamn dock... Men snart får jag träffa alla djur, mammi och pappi och alla kära vänner, de är de värt :)

färdkost är kul

Hej då Färjestad.. Inte för att ja har vart insatt, men de är ju trots allt Värmlands stollthet och ack vad man känner sig stolt när man hör tränarens härliga Värmländska... Eller kasnke inte.

Tjaaa nu är de väl bara att gå o lägga sig och vänta på att mobilen ska plinga vid 5 imorn. Har faktiskt inte sovit nån middag idag för Elinor ringde o väckte mig precis ja slutit ögonen, bara för att hon vet att ja sover middag exakt då... Men de är ju en bra grej, ska be henne göra de varje dag :) Gick istället till Willys och handlade på mig lite färdkost, dricka, nötter, annanas och hamburgare. De ska jag nog klara mig på hoppas ja!

Ska fortsätta läsa innan ja slocknar, men gonatt ialalfall
"I den här boken berättar Johan Nordberg om bakgrunden till den finansiella storm som håller på att trasa sönder den globala kapitalismen."


ruskisprit, inget att leka med..

Hittade massa gamla roliga bilder på Emmas dator, tänk va tiden springer iväg och vi mycket vi hunnit med egentligen!

 
klockren bild haha, ingen aning om vem herren till höger är men en riktig pudding må ja säga!

Ganska så jävla underbart dag i Åre!


Åh de segar o ladda upp bilder så vi får nöja oss här. Fick precis dagens, eller kanske veckans asgarv när ja kollade igenom bilder och filmer iallafall, tänk vad lite ruskisprit kan göra med människor hahahahahahahahaha...

Nu kanske ja borde packa ner lite kläder o sånt.. Sen får de bli en promenad till stationen o hämta ut min biljett, springtur var inte o tänka på, är glashalt ute.. hejrååå

dags att lära sig ett o annat

Då var de snart dags att knalla iväg till skolan för en 2timmars föreläsning. Har packat hela väskan full av saker som folk glömde hos mig i lördags. Efter skolan ska jag äntligen gå till Emma och hämta bilderna som Robert och Viktor tog i Ruski sen ska jag köpa billig kyckling på Ica och billigt kött på Hemköp, jag är en sån där som nämligen flänger runt hela stan för att få de billigaste :))

Sen ska jag även kila förbi biblioteket och kolla efter en bok om finanskrisen som ja kan läsa på tåget imorn, dags att bli allmänbildad och kunna vara med o batla! Klockan 06.00 imornbitti rullar tåget mot Stockholm och därifrån vidare mot Kristinehamn. Ser inte fram emot resan, var ju inte längesen ja satt på de där dumma tåget!


campusbio

Tjabba! Har precis vart på skolan o kollat på campusbio. Inte alla som har gratis bio med popcorn och dricka på skolan! Filmen var dessvärre inget bra.. Nån om jesus korsfästning, bara hemsk och brutal. Men de är väl den bistra sanningen antar ja. Träffade mina grannar på bion och fick återigen be om ursäkt för att jag väsnats, dom sa att de inte gjorde nåt, men fy fabian va grinig ja skulle bli om mina grannar väsnades som vi i lördagsnatt.. De är de som är de värsta, dom väsnas aldrig så ja får jättedåligt samvete..

Men vet ni vad, imorn ska jag ge mig ut och springa! Har ju inte tagit tag i de där med att skaffa gymkort eftersom de blir så fel nu när de är så kort kvar till sommaren, meeen efter påsken när de förhoppningsvis börjar bli lite varmare ska jag ta tag i motionen. Vi får se hur de går, tanken är god iallafall. Nu ska ja göra klart alla kvällsbestyr så ja kan mysa ner mig i soffan framför en film som börjar på 1an snart! :) gonatt

dålig vana..

Tänk att jag lyckas somna framför sex and the city kl 15.00 varje dag! Fattar inte hur jag kan vara så här trött hela tiden.. Mår förvisso inte 100%igt idag, hoppas inte de är en förkyldning på gång!

Ja vet inte riktigt vad ja ska hitta på idag.. Men ja vill liksom inte hitta på nåt, vill bara ligga här i soffan för de är de enda ja känner för... Så varför inte bara göra de utan att få dåligt samvete!


måndag

Hej på er. Ny vecka och tillbaks till verkligheten. Mindre bra start på dagen, klev upp kvart över 8, trodde ja.. Gick och duschade, tänkte att ja kunde ta de lungt. Slog på datorn och upptäckte att klockan va halv 10.. Hade ju såklart inte tänkt på att ställa om mobilklockan.. Men sån tur va hann ja bli klar till 10.15 och gick på introföreläsningen på natur och kulturturism eller va den nu hette.

Överlevt en av 2 dagar, sen får jag åka hem, bort och inte tänka.


glad påsk



Hittade ett påskkort när jag kom hem från Ok förut, haha så kul


söndag

Väldigt produktiv helg detta. Orkar inte tänka, orkar inte röra på mig. Orkar nätt o jämt skriva..  
Kändisjakten fortsatte igår och jag hittade en svettig Kristoffer i ett hörn på Olearys. Emma frågade förut vem som va trevligast av PHkändisarna och de va nog Andreas får ja nog lov att säga! Eller Annelie.. Bara så ni vet alltså..
 
Tjaaa, jag blev tydligen ytterligare att glas fattigare igår så damsugaren fick åka fram!

klockan sisådär 03.00, när ja preciiiis somnat till plingade de på min dörr och 5 hyperaktivt glada socionomer dundrade in. Några minuter senare va shotglasen i högsta hugg, musiken va på max och de fanns ingen morgondag. Ja som trodde turister festade bäst...

Nu är ja sådär hungrig igen men ja orkar inte göra mat... Vill ha kött!

vill ha en Ulla här hos mig

Mina tidigare spekulationer blev ganska sanna.. Men för en stund sen va ja tvungen att springa ner till Coop innan de stängde, va skönt o får lite frisk luft faktiskt och de har kommit en massa snö! Sen är väl det mest spektakulära som har hänt idag ett samtal med min kära vän Anna. Vill ha henne här för hon är bra klok o bra hon..

Nu är det bara dags att ladda om batterierna och tagga till för kvällen. Jag utlovade förfest igår så de är väl vad som står på schemat och sen blire Olearys för Paradise hotellKristoffer kommer dit! Haha, de får jag ju inte missa ;) Ne men man får passa på o gå ut nu när man inte har nåt annat att tänka på.

aldrig har kronan på mitt huvud kännts såhär tung.

Det här kan komma till att bli en av historiens segaste dagar. Har orkat ta mig till kylskåpet en gång och druckit upp den underbara Provivan som stod där, men mer har de inte blivit. Är aaaaphungrig o skulle göra vad som helst för lite mat nu, förutom att laga den eller hämta den då..

Gårdagen då. Började med middag på restaurang Viktoria med massa fina tjejer. Käkade fläskfilé med persiljesmör, rödvinssås och pommes, heelt underbart och nu när ja tänker på de skulle ja gärna stoppa i mig de idag också!! Åh.. Iallafall, sen så bar det vidare mot Frösön, Johan och Bojan hade hyrt lokalen och stora delar av klassen var där så de var roligt. Trodde nästan att de skulle bli fight när Elinor och Fredrik diskuterade finnanskrisen haha, jag ska läsa på om de där och bestämma mig vilken sida jag ska stå på. Vid 12 eller va klockan nu kan ha varit så åkte vi in till Olearys och där var de allt kul. Har inte bestämt mig för om dagens ångest infaller redan där eller om den kommer senare... Sånt är livet.


Nu ska ja nog sova lite till.. Eller nåt.. Ja är så hungrig!!!

fail

ska ligga kvar här i min säng resten av mitt liv!

friii som en fågel

PUH! JAG ÄR FRI!!! Fri som en fågel! Och vet ni vad, ja tror till och med jag kan klara den här tentan!! Fast de va så sjukt mycket!!! Men nog tjatat om skiten nu ska jag bara njuta!

Var vi än nu äter och vilken tid de nu än blir ikväll så ska jag bara njuta till fullo av att man inte behöver känna någon ångest för att man roar sig. Klackarna i taket, de ska bli en tentafest som sent ska glömmas, eller som kanske kommer att glömmas?

men de är ju inte hela världen om de går åt helvete..

Ja nu är de inte långt kvar, imorn kl 8 smäller de och jag hoppas verkligen att de kommer att gå bra!!!

Har iallafall vart iväg och käkat och tagit dageninnantentacider och bara chillat i goda vänners lag nu och de va skönt att tänka på annat :)

Nu önskr jag även alla andra som har tenta imorn, vilket verkar va väldigt många, lycka till!!!

de är lätt att slänga ut pengarna

Hello! Nu har jag tillfredsställt mitt shoppingnegär en smula. En jeansskjorta har jag tänkt köpa så otroligt länge nu så idag var det dags, jeans fick de bli ett par också då 2 av mina favoriter har gått sönder inom loppet av en veckan.. Fyndade lite reagrejor för 50kr/st också så nu är ja nöjd. Nu ska ja knalla iväg till Willys med Elinor, ska lära den unga damen hur man storhandlar!

Ikväll blire käk på Oscars!

mer snö

Hej friends! Jag uppdaterar här från ett snöigt Östersund. Här skulle ja klara mig utan mer snö, men de kan gärna komma lite i Åre också!

Vaknade kl 8 idag och kände att ja lika gärna kunde stiga upp.. Nu ligger ja nerbäddad i soffan framför tvn istället, fick precis reda på att man ställer om till sommartid på söndag! Känns lite underligt när de fortfarande är massa snö i så gott som hela sverige.

Hade ju tänkt gå och handla och kolla på stan lite imorn, men ja kan inte hålla mig, plus att ja har ont om mat så jag tar en liten spenderardag idag! Men först ska ja betala hyra och räkningar och sånt kul så man får de ur vägen! Hej

den 25e smäller de

Glömde ju tillägga de att de bara är mindre än 1 timma kvar tills csn hoppar in på kontot!! Välbehövligt, minst sagt, men denna månad ska ja verkligen hålla koll på va ja köper för ja fattar inte hur de kan sluta såhär varenda månad??

MONEY MONEY MONEY!!

fullspäckad onsdag

Hello! Har vart en lång och mycket produktiv dag idag!

Klev upp lite efter 7 och befann mig i tennishallen kl 8. Vill inte prata om matchen, säger bara så mycket som att jag hade ett dåligt racket och att jag spelar bättre på tisdagar.. När vi var klara gick jag till skolan och pluggade lite tills Carina, Petra och Maria dök upp och vi pluggade tillsamans ända tills 3tiden. Känns bra :)

Gick raka vägen till Fornborgen med Elinor när vi var klara och vi fick den briljanta idéen att vi skulle göra hemmagjord pizza. Så de gjorde vi och de satt verkligen fint! Blev att kika på så olika också och den va rätt bra, svenska filmer har en tendens att vara liiite konstiga bara.. Kom precis hem från prommenaden över isen och nu ska ja nog försöka sova. Imorgon väntar sista rycket i plugget!! Ja ska klara de här om de så är de sista ja gör!!! Hej hopp

inget för mig

Enligt mig var Remember me ingen biofilm.. Man ville gråta och de gör jag bara hemma och den va seg tycker jag. Vissa grejer va såklart bra o så, men nee inte som ja hoppats. Ja kunde inte sitta still heller, tycker de är lite jobbigt att gå på bio om filmen inte är asbra för ja vill ha pauser..

Nog klagat. Ska gå o lägga mig nu för imornbitti ska ja göra ett nytt försök att spöa skiten ur Johan i tennisen. Önska mig lycka till!

biorio

Ändrade planer, blir till att gå på bio ikväll!

3 days left

Hello! Kom precis in från en promenad med Elinor i de härliga vädret. Gick direkt efter summeringen i skolan som för övigt känndes ganska bra, fick lite sammanfallande anteckningar och kände att ja ha ganska bra koll på de han tog upp! Skönt skönt.

Finns inte så mycket annat att skriva, tur att livet vanligtvis inte kretsar så här mycket runt plugg för då skulle ja ju aldrig ha nåt att skriva om.. Ikväll ska jag försöka skrapa ihop nån god mat med de ingredienser som finns hemma och mysa till de framför någon film eller så och bara glömma allt som har med skolan att göra :)

Måste bara lägga upp den här bilden på den underbara enstolsliften i Kirovsk, vågade själv inte röra mig ur fläcken när ja satt i den, men hittade denna på fb.

tisdag

God morgon! Jag känner en som vaknade på fel sida idag iallafall.. Att bli väckt av att mobilen ringer vid klockan 7 är ingen megahit om du frågar mig...

Såå nu är jag vaken och tänkte att jag ska göra en liten matlåda eller så och gå till skolan och plugga innan föreläsningen kl 1.

Läste att va UFmässa i exercishallen på skolan eller va den nu heter och kännde lite sug efter att titta förbi, väcka lite minnen till liv från förra årets UFmässa hemma i Värmland där SurprisemeUF var med och glänste.


Tjaaa annars har ja väl inte så mycket på hjärtat.. Ha en bra dag hörrni!

заговор

Det kom som en uppenbarelse igår, ja och Elinor satt och pratade språk, olika bokstäver och lite sånt. Jag har aldrig suktat efter en tatuering direkt och jag vet 3 familjemedlemar som skulle bli vansinniga om ja gjorde en. Men ja vill skriva något ord/mening på ryska!!! Vet inte var och vilket ord än nu då, så de va ju inte ett jättesteg på vägen, men ändå. Helst ska ja göra den i Ryssland, så ruski 2011.

tänk fredag tänk fredag

Puh va trist de är att vara inne när de är fint väder ute! Och nu börjar de ta emot i plugget också.. Men de är bara o hänga i.

Har redan börjat planera slutet av veckan, blir ju nämligen lätt så när man ska plugga, att man flyger in på andra tankar. Men eftersom csn kommer på torsdag så är de verkligen så himla bra timat allting! Tentan är mellan 8-13, så ja kanske är klar vid 11. Då går ja till Maxi och storhandlar, går hem, lagar mat, går på stan och köper någonting vårigt och användbart som ja kan ha på kvällen+den förbaskade hatten ja hoppas dom fått in då, sen går ja hem och börjar göra mig iordning, sen ska vi käka någonstans innan de bär av mot Fornborgen där de är tentafest! Men för att detta ska bli så där alldeles exra kanon krävs de att ja verkligen ligger i nu så att de verkligen kommer kännas att man gjort nån nytta! Sååå back to work! Tja


måndag

morsning korsning! Ny vecka, nya tag. Blir att plugga här hemma idag så slipper jag duscha och göra mig iordning.. Annars har jag inga andra planer för dagen.


en pirre skulle inte sitta fel!!

Jag är så gaaalet sugen på pizza!! När ja och Elinor satt nere på isen innan var de några gubbar som kom med pizzor medans vi satt där med våra grillkorvar.. Skulle näst intill döda för att få en... Ja hela förmiddagen spenderades iallafall på isen i den extremt härligt varma solen! Har tilloch med lyckats få lite färg i ansiktet iallafall och man kunde sitta utan jacka!

När ja kom hem somnade jag som ett barn.. Så ikväll har jag en del att ta igen i plugget! Eller imorn.. Gårdagen var iallafall jätteroligt, kom till Emma vid 7snåret, chillade lite innan de började komma lite folk. Dansade och härjade tills de va dags att dra vidare mot Olearys där vi tog de lite lungt och bara satt och snackade lite innan vi intog dansgolvet. Kul kväll blev de tillslut iallafall. Men när vi skulle gå hem så kom jag på att jag råkat göra en liten klantig grej... Jag hade lagt ner nummerbrickan i plånboken som ja lagt i väskan som ja hängt in i garderooben... Jag är faktiskt förvånad över att ja aldrig lyckats tappa bort en sån där lapp med tanke på hur bra ja brukar vara på att tappa bort saker, men de här va nästan klantigare.. Frustrerande iallafall. Fördrev iallafall tiden genom att följa med Johan och Fredrik till kebab house där en kille däckade så ambulansen fick komma, lite dramatiskt.. När jag hämtat ut min jacka var jag piggare än någonsin under kvällen och knatade upp till Campus och hängde lite hos Råbert med hans kompisar och Em. Var så trevligt så, men såhär i efterhand önskar jag kanske att ja bara gått hem så ja vart lite piggare idag.. Inget o göra åt nu chip!

gotte har rätt

De här var ju veerkligen inte meningen!! Ja skulle ju sova tidigt o allting! Men ja måste bara skriva ett inlägg o creda Anna Stjärnborg, satt precis o garvade åt hennes blogginlägg, inte för att de va kul, va lite ledsamt, men någon fick nog i sig en och annan drink för mycket ikväll? hahaha..

Naturen ÄR ingen disneyfilm over and out

PS blev en jävligt kul kväll trots allt!! DS

lördag

Okej, klar med del 1 i mitt otroligt strategiska pluggschema! Har gjort små mindmaps utav alla föreläsningar, med hjälp av anteckningar, slides, bok och papper. Steg 2 blir att skriva frågor på alltihop, steg 3, svara på frågor och steg 4, lära mig skiten på nåt vänster. Jag har tills på torsdagkväll på mig så de ska väl inte vara några problem hoppas ja! Jag är stolt och jag är enormt glad att jag vågade säga nej till jobb i helgen för jag hade verkligen inte hunnit med, ja behöver liksom 10 gånger längre tid än medelsvensken för ja måste få göra massa annat emellan..
 

Har ju iallafall hunnit ikapp tvätthögen litegrand också! Har aldirg haft så mycket tvätt och nu ligger allt utspritt på golvet och hänger lite överallt eftersom torkskåpshelvetet inte funkar på de här stället...
 
En tripp till stan fick det bli idag också, skulle bara springa in på H&M var de tänkt, för jag har äntligen hittat exakt vad jag vill köpa för hatt. Den fanns i katalogen men hade såklart inte kommit in i affären ännu. Så ja får vänta lite med de. Istället hittade ja ju såklart nåt annat.. En ryggsäck att ha i backen bland annat, den dåliga ja hade gick sönder så nu fick de bli en liten investering i en ny. Var snygg, lagom och på rea. Givetvis hittade ja snyggare och 100 billigare när ja kollade på Intersport, men ja försöker o glömma de.



Ikväll ska jag, trots att ja inte har tid eller direkt pengar hänga på ut vare tänkt. Går till Emma iallafall så får vi se sen hur pass taggad man hinner bli. Men nu ska jag dyka ner i papper och böcker igen! Hej

halv åtta hos mig

Gokväll en snabbis.

Hittade en tidigare buss hem från Åre idag, så ja va hemma redan vid 6, tjoho! Gick inge vidare alls idag, 460kr, o ja bestämmde mig för att idag fick bli sista dagen.

Har spenderat kvällen på Fornborgen, del 1 av halv 8 hos mig ägde rum och det var riktigt gott att få 3rätters serverad! Blev att vi stannade hela kvällen och bara snackade massa strunt sådär som bara tjejer kan. Missade sista bussen hem, bad om skjuts men fick som svar att ja skulle dränk mig så ja fick gå. Och nu är ja hemma, trött som en oxe och ska sova nu..

Kl 10 imorn lyckades ja haffa en tvättid och sen blire plugg för fulla muggar! Var tänkt att vi skulle åka grillor, men nu när ja såg isen tror ja inte de är så aktuellt.. Allt töar bort.. :(

gonatt

zzzzzz...

döööda mig, ja är trött.

Im gonna be a rich bitch

Jag är helt slut! Heeelt slut. Idag lyckades jag iallafall samla in 880kr vilket jag är himla nöjd över. På 5 timmar är de ju faktiskt helt okej timmlön om du frågar mig. Fick även bära med mig lite jackor o grejer hem  och fick några extra hundra för de. Men ja är extremt less på de nu och ja måste verkligen plugga vilket ja verkligen inte orkar just nu.. Istället ska ja slänga ihop mat och göra matlåda tills imorn och hoppa in i duschen.

Så pass mycket mer har jag väl inte att skriva eftersom ja spenderat min vakna tid i Åre, där de för övrigt regnade eter lunch.. Kul.. Tjohopp


what a day

PUH, vilken dag! Åkte 7 imorse och kom hem nu vid 7 ikväll. 51 emailadresser lyckades jag samla in, dvs 510kr. Men nu måste ja PLUGGA och SOVA!!!! När ska ja hinna tvätta?! Ja har inget rent.. Blä..

en tripp till fornborgen

Tjo ko. Kom precis hem från en visit på Fornborgen. Kikade på Äntligen midsommar, vääldigt speciell film, men man fick sig några goda skratt. Och ja längtar minst sagt till sommar och värme efter att ha sett den!
 



På vägen dit hände dock en olycka :( Jag trillade på rumpan och de gjorde så fruktansvärt jääävla ont! Ville bara sitta kvar och störtböla, men jag tog de som en man, reste mig upp och gick vidare som om inget hänt. Men jädrar i havet va ont ja har nu!! Hela ryggen, svanskotan eller vare nu heter och stjärten är typ förlamad.. Och då överdriver ja inte. Ne fy bövelen..

Nu borde jag gå och lägga mig. Bussen avgår kl 07.00 imorgonbitti och då ska ja vara fit for fight att samla in adresser :D Bye bye

Jobb i åre!

Följde magkänslan igår och tackade ja till "eventjobbet". Var okej om ja börjar imorn istället för idag så ja har hunnit med föreläsningen och missar bara 2 timmar på torsdag, ingen big deal. Börjar bli lite smånervös, går ut på att fråga folk o liftköerna om dom vill lämna deras mailadress till en undersökning åt Trygghansa. Låter ju rätt simpelt, men ja undrar om de verkligen är så många som vill vara med.. Plus att vi ju lär va ett gäng som håller på, 10/adress får man iallafall och mitt mål är att täcka resekostnaderna till och från Åre hehe. Ser de mest som en kul, lärorik grej som passar fint på Cv:t.


Nu har jag egentligen tusen saker att ta tag i känns de som, måste ju försöka plugga så mycket som möjligt eftersom ja inte kommer få den tid ja räknat med nu då.. Har skrivit av massa anteckningar som ja missat när ja vart borta. Längtar helt galet mycket tills tentan är gjord nästa fredag, har planerat att käka ute på kvällen och sedan blir de givetvis tentafest som heter duga!

Är för övrigt en smula bitter, snubblade precis framför mållinjen på tennisen imorse. De stod 5 lika. 40 lika, fördel till Johan. Jag klantade mig. Jag blev extremt arg. Nästa gång smäller de!!! Första omgången förlorade jag dock med 6-2, men då skyller ja på att ja va trött och hade vaknat på fel sida.

Ne back to Knox

ja vill sova...

vaknat på helt fel sida och känner inte alls för o spela tennis nu... Kommer gå åt skogen...

svårt val!

Nu är ja här igen. Ja är lite grinig. För ja fattar inte varför ja var tvungen att kompletera min hemuppgift!! Ja kommer ju inte på nåt mer och skriva och ingen annan verkar ju ha skrivit särskillt mycket mer... Men ja skickade in de lite halvdant får väl tanten säga va hon vill.

Får ta ut alla mina agresioner på thaiboxningen som ja ska på för första gången i mitt liv sen. Ska bli spännande!

Fick precis ett sms från de jobbet som ja hade chans att få för några veckor sedan, samla in mailadresser i Åre under veckan. Ville verkligen ha de sist men ja klantade ju mig då o glömde spara nummer o grejer.. Men ja har 2 föreläsningar i veckan som ja verkligen MÅSTE gå på... Vet inte hur ja ska göra, om ja ska be henne ringa ändå... Vore så kul o göra nåt nytt o tjäna lite pengar!

flying dog!

hello! Har väl inte varit riktigt lika produktiv som ja önskat idag, men dagen är inte slut. Gick till Willys i solen iallafall och handlade hem lite nödvändigheter och lite mindrae nödvändiga saker kanske..

Brocoli
Kiwi
Tomater
Gurka
Mjölk
Smör
Flytande margarin
Juice
Fil
Mjölk
Creme fraish
Matlagningsgrädde
Korv
Korvbröd
Bröd
Sylt
Bomull
Prickig korv

När ja kommit hem kom Emma hit, hon fick lov o hjälpa mig lite med min hemuppgift, men så hemskt mycket sämre tycker ja inte min var så ja vet inte riktigt hur ja ska lägga upp de.. Men de blir nog bra. Chillade lite, lyssnade på lite ruskimusik o käka mackor. Lite senare nu följde vi med Petra o Annes hund ut på prommenad till badhusparken, tokigare hund har ja inte träffat på! Nu har jag även sålt min gamla hjälm till Emma och därmed fått lite välbehövda stålar.

En flygande hund!


semesterplaner

Gomorgon! Tänkte ta sovmorgon idag, men så kom ja på att ja fått en lapp om att de skulle komma o kolla ventiler mellan 7-15 så då gick de inte o sova mer...

Men de är ju bara bra eftersom ja skulle ta tag i livet idag, vilket absolut betyder att man ska kliva upp i tid! :)

Igår slocknade ja rätt tidigt, men kvällen spenderades till stor del vid datorn och tvn.. Har verkligen bestämt mig nu, nästa utlandsresa ska gå till Bosnien! Tänkte bara boka flyg, åka runt lite i landet under en vecka och sedan ta en sol&bad vecka i Kroatien. De enda som behövs nu är en reskamrat som samtycker om mina idéer, för ja är riiiktigt sugen på de här!




Men nu har ja inte tid med de här. Hej hopp


fattiga lilla jag.

Då har denna söndag snart susat förbi och från och med imorn är de dags att ta tag i allt. Ska gå till Fristilen och kolla upp vad det kostar med gymkort, gå till Willys och handla, kompletera hemuppgiften som jag fick Fx på, städa kanske, ringa till Telia och lite såna saker.. Ska även se till att laga ordentlig mat, som dessutom är nyttig och inget onyttigt fram tills påsken ska jag stoppa i mig. De ska väl inte vara så svårt. Funderar även på att kasnke inte gå ut nåt mera fram tills den 26:e när vi gjort tentan, men på de planet vill ja inte lova något.

Idag har jag äntligen bokat biljetter hem till Kristinehamn över påsken, 31 mars till 5 april. Jättesnart ju. Och nu är jag ganska så pank efter att även betalat tillbaks en skuld till mamma.. Känns kul iochmed att de är 10 dagar kvar tills csn kommer :))

Meeen, en positiv sak ekonomimässigt är att jag fick reda på idag att jag har hyresfritt juli och agusti så de kom som en bra överaskning :D Och jag hoppas få så mycket arbetstid som möjligt på Pärlan, så de löser sig alltid.

dags att tänka om.

hej vänner!

Nu är stora delar av förra lördagens fest äntligen bortstädat! Trodde aldrig jag skulle orka ta tag i de idag, men Elinor kommer snart hit så ska vi laga mat så ja kände att man behövde lite yta då hela diskbänken var täckt av glas. 

Sitter just nu och dunkar hög musik eftersom jag fortfarande har Emmas högtalare, så ja får passa på..

Gårdagen var okej. Jag gjorde bort mig. Jag borde tyckt de va askul. Men någonting förstör allting! Men jag träffade Paradisehotell Anneli iallafall hahaha, tog givetvis en bild på oss och hon va jättesnäll och mycket snyggare irl! Satsar på PHkollage, men nu när ja la in på datorn blev de tydligen film istället för en bild... Fråga mig inte va alla dom där gör här, men hon jobbade i baren iallafall.

Så vare med de.

tråååkigt

bara en timma och 50 minuter kvar.... Och 22% batteri.....


bye bye bruket

åååh som ja älskar att åka tåg!! De är så underbart, så bekvämt, underhållande och så himla mysigt helt enkelt! :)))))))

Ne men här sitter ja iallafall på ett intercity tåg utan el.. Bytte till mig första klass iallfall och resan har gått fint hitills. Trodde ja skulle missa tåget från stockholm för de va lite sent men de gjorde ja inte sån väl var! Var lite vemodigt att lämna Kristinehamn efter den perfekta gårdagen med brudarna. Blev taccobuffén på Mastis och musikquiz på de. Askul!! Nästa gång ska Fettoklubben vinna! Fortsatte kvällen hemma hos Gäddan och tänk så kul man kan ha med några muggar och lite humor hahah... Men om typ 2 veckor far jag förhoppningsvis ner igen :D Kommer bli tomt utan Emma dock..

Men nu väntar Östersund och alla underbaringar där. Ska rusa hem och duscha när ja kommer hem och sedan ta mig ut till Frösön på ett eller annat sätt. Sen blire väl Olles kan tänkas och de ska bli riktigt kul, är taggad och lyssnar på stämmningsfull musik! ha en bra fortsatt dag och kväll godingar!

yeah

Hade de varit en vanlig fredag i Östersund idag hade jag antagligen vaknat upp med en gnutta ångest och illamående om några timmar. Det känns otroligt skönt att ha klivit upp i tid och slippa den där jobbiga känslan.

en helt vanlig torsdag i Kristinehamn.

Torsdagen är redan här och jag vill inte att tiden ska gå så här fort, inte nu!

Idag har jag varit på Maxis utförsäljning och köpt på mig lite onödigheter att ta med mig hem. Resten av dagen är faktiskt oplanerad, men lite plugg får det lov att bli tror ja bestämt.

Hitills har min Krhamnsvistelse bjudit på långprommenad, plugg på bibblan, 14km på längdskidorna, Charlies kebapizza hemma hos Anna och världens mysigaste köksbord, mys hos Louise och så vidare! Och imorn kommer Maud hit :D :D Och min madre fyller år. Ångrar inte en sekund att ja följde med. Har bokat biljett hem på lördagmorgon nu, så förhoppningsvis kommer jag hem lagom till Emmas galej i korridoren :)


bilder o så




hoppas på besök snaart igen för de va så himla kuuul! :)

kändisjakt i Ösd



Där har ni oss!

good wekeend

Dålig ja har blivit på de här med o blogga nudå, men ja har haft 0% tid. Anna, Mattias och Anton kom ju upp pch hälsade på mig i fredags och igår åkte vi allihopa hem till Kristinehamn, så nu är jag helt oväntat här igen! Ja som skulle hit i påsk, får se om ja åker då med. Rätt skönt att vara här men ja gillar inte att ja missar 2 föreläsningar.. Aja, idag har jag iallafall vart o klippt mig, köpt en hjälm och vart i Skärgården med mamma och pappa.
Imageswap

Helgen har iallafall var toppen!!!! Torsdagen började ju med jätegod pastagratäng på Oscars, vidare till Emma där de va fullt pådrag och massa folk, tyvärr slutade de inte lika bra för alla men ja va iallafall på Plaza och de va riktigt roligt. Fredagmorgon startade med ett samtal från Emma, hon undra om ja ville med till Åre och de ville jag. Fattade inte så mycket utan slängde på mig lite kläder och gick ut och väntade. Skitdålig åkning, mest is, men underbart väder. Satt mest och chillade i bakcen, niceprice. När ja kom hem var jag död. Men va tvungen o städa i ordning lite och lagade lite käk tills besöket anlände. Blev en promenix till Hemköp, genispelande och MNKlyssnande innan vi gick till sängs. Trevligt :)

På lördagen blev de Willys, en sväng på stan och grillning på isen. Jag och Anna köpte oss en varsin skitsnygg kavaj kan ja flika in där. När de blev allt för kallt på isen åkte vi hem till mig och chillade och drack lite gott. Gjorde tacos frammåt kvällen innan min lägenhet fylldes av partyglada människor. Festen var i full gång och jag hade riktigt, riktigt kul. Grannarna blev dock mindre glada och kom och knackade på.. Vid 11 tiden knallade vi iallafall bort till Olles där vi dansade oss BLÖTA, seriöst, ja har aldrig vart så varm och svettig! Men kul vare. Och när jag stod i baren efter att de stängt så får jag syn på Paradisehotell Andreas!! Ja gick fram till han för o fråga om de verklgien va han, för de va "kändiskväll" så han och Katja skulle va där. Sen skulle ja ta en bild o då erbjöd sig en vakt att ta bild på oss, ja tappade såklart kameran och batteriet va dessutom slut... Fick bli en mobilbild och Katja blev med också, ja tycker de är skitcoolt iallafall... :p och om va bra mycket trevligare än väntat!

Söndagmorgonens uppvaknande var väl inte de roligaste, lägenhet=bombnedslag. Men med de andras hjälp så ser de iallafall helt ok nu, men ja känner ändå inte för att komma hem till de direkt..... Packade min väska lite snabbt och vid 1 rullade bilen hem, efter en lång resa överaskade jag pappa och vi kollade lite Ruskibilder o sådant :)

Nu ska ja ta tag i lite plugg kanske! Bilder kommer en annan dag

Happpppppy

ja är så glad så glad så dlag över att ha lite värmländskt blod hos mig!!!! :D:D:D

Ikväll festfixar jag igen och de kan ju inte bli mer än en kanonmegaasbrakväll eftersom min partyprissepolare Anna är här :D:D


:D:D:D:D:D:D:D

Tänkte bara illustrera för Maud vad som precis hände i min lilla lya.. Jag skulle placera om en tavla litegrand innan och de gjorde jag. Nu ca en timma senare small det till och min tavla ramlade ner på golvet och de är glas under hela min säng... fast nu gick de inte att ladda upp bilder igen så nu var det egentligen ingen idé att skriva de här. Aja.

Annars är jag på utmärkt humör och fick världens bästa samtal förut! Stod Anton på displayen och jag blev lite fundersam. Var Anton i andra ändan och de är ju inte varje dag man pratar med han! Fick tala med Anna och hon sa att dom ville åka hit imorn hahaha galna människor!! Vore så jääävla kul o ja hoppas verkligen att de blir aaav! Nu är de prat på att Mattias ska med också, så de vore skiiiitmegakul!!!

Tonights gonna be a gooood night!!! Ska snart iväg till Oscars o käka soppa, vidare till Emmas torsdagsklubb och sedan till Oscars igen och sist men inte minst Plaza!

Back to real life

Hello! Lever fortfarande i rysk tid tror ja, vaknar jättetidigt och kan inte somna om.. Men idag ska jag till skolan iallafall, känns som de va en evighet sen sist! Efter föreläsningen blire korvgrillning nere i badhusparken i den härliga solen! :)



Idag gick de minsann o ladda upp bilder så bjussar på några..


ruski del 3

Har verkligen hur mycket som helst ja skulle kunna berätta, men ja får plocka ut guldkornen och ta det ganska kortfattat allting.

Kan berätta om den kväll som slutade ute på nattklubb, ganska spännande faktiskt. Jag och Emma satt på rummet efter middagen, chillade lite med lite av den 9% energidrycken, fanns hur många smaker som helst så man va tvungen o pröva liksom. Dom va dock inte och leka med dom där.. Kan föresten tillägga att en sån kostade ca 10kr, väldigt överkommligt. Jag fick kvällen innan smak på en rysk champange som ja köpte även denna kväll. Jag skulle öppna den och eftersom de dagen innan krävdes 3 starka män för att öppna den tänkte jag att de kunde bli lite knöligt, men ja börjar skruva på den där metallgrejen, efter ett par varv smäller de och korken flyger upp i taket. Livsfarligt!! Ja kunde ha dött... Iallafall, efter ett tag våldgästade vi Råbärt och Viktor och efter ett besök i baren och ett besök på nån luleåfest hamande vi i en taxi till bowlinghallen där de även va nattklubb då. Taxichaffisen skriver 50rubler på ett papper när vi kommer fram, smartråbärt skriver 100rubler haha och ännu smartare chaffisen säger att 50 blire hahaha.. Väl inne vibrerade de i hela kroppen, mina jeans liksom vibrerade mot benen av den höga musiken. Kostade 100rubler att få stämpel och 300 att få hänga in i garderooben, haha smart upplägg.. Väl inne köpte jag en supersmarrig drink för 70 rubler dvs typ 18kr, ganska överkomligt de med! Eftersom Emma inte kom så långt som till bowlinghallen fick ja sköta mig på egen hand litegrand, träffade 2 tjejer på toan som faktiskt talade engelska och dom va skittrevliga, ville ta bild på oss och fick min facebook. Dum som ja va råkade ja ju ge fel mail såklart.. Men de va kul. När vi stod på dansgolvet kom de fram en av de andra östersundarna och säger att de är en svensk som blivit nedslagen och att vi borde fra hem. Jag och Råbärt ville stanna, men Viktor tyckte vi skulle åka så vi lyssnade på vår älsta vän och hämtade jackorna. Han som slagit ner svensken såg riktigt jävla läskig ut, flintskallig, jävligt vältränad kille i ett tight randigt linne och när jag gått ut slog han ner en annan kille, han stod o sparkade honom blodig och blev släpad ut genom dörren (Råbärt galningen filmade). När han kommit ut följer han efter honom o ja vill inte veta hur de slutade.. Vakterna stod i vilket fall som helst bara o kolade på, SJUKT! Hem åkte vi iallafall och taxiresan hem, HAHAHA, han maxade musiken med rysk tecno så hela bilen vibrerade och slirade runt som en dåre. haha de va roligt.. Killen som blev nedslagen fick iallafall åka till sjukan och hade brutit näsbenet..

ne de va en jävla upplevelse alltså! Nu kommer brudarna snart hit och vi ska kolla på Luftslottet som sprängdes eller varen nu heter, så sedär annapanna ja ska ge de en chans! Hej hopp

ruski del 2

Sådär ja, då tänkte jag fortsätta med berättandet.

Resan till Kirovsk tog lite längre än beräknat och blev inte alls som planerat för vissa. Åkte smidigt igenom finska tullen, fick kliva ut ur bussen och visa våra pass och fortsätta genom ingenmansland till ryska tullen. Där fick vi kliva ur, ta med all packning och gå och visa pass samtidigt som vakterna/soldaterna gick igenom och kollade bussen. Dessvärre var det en som hade en trasig sida i sitt pass som gjorde det omöjligt för henne att komma in i landet. Vi fick sitta och vänta i 3 timmar medans dom förhörde henne, men tillslut var det bara att lämna henne. Känndes extremt tråkigt och de va ju verkligen det som inte fick hända någon! Hon fick spendera natten i finska tullen och sedan har jag inte så stor koll på vad som hände, men vi kunde iallafall inte göra något och hon missade hela resan :(

Efter tullen fick vi stanna 3 gånger och då kom det in en soldat och kollade allas pass och räknade oss. Jag trodde dom skulle ha värsta vapnena med sig in, men de va inte alls så obehagligt som jag fruktat. Dom kunde nästan till att le till och med. Eftersom de ligger 2 timmar före oss så hann klockan bli halv 4 på natten rysk tid innan vi kom fram till hibiny, vårt hotell.

vid 10 morgonen därpå gick bussen till backen och man va lagomt sliten efter resan. Inget vidare väder, rätt kallt och efter första åket var jag extremt besviken. Dåligt med snö, stack upp stenar här o var och bara hårt packat av vinden. Men efter lite utforskning kom fick vi allt några helsköna åk. men ändå inte perfekta, vilket sved lite. Skiddag nummer 2 däremot, strålande sol, alldeles lagom temp och vindstilla. Åkte till ett annat system och vi fick ett sjukt grymt åk!! Så där som man bara ser på film, sjukt. Då insåg man att man åkt 27 timmar av en anledning. Dag 3 blev de ingen skidåkning men hela natten till dag 4 snöade de så de va gryyymt dagen därpå! De 2 sista ruskiåken va de bästa i mitt liv! Underbart helt enkelt, vädret va inte guld, men vilket puder!!!

De får räcka för idag!

Dagen idag har vart seg, ja o Emma gick till Willys vid 1 och storhandlade. Nu har ja massa god maaat. Bakade scones framåt eftermiddagen och dukade fint så kom korridorsflickorna på ruskite. Så mysigt! :) Nu sitter ja o laddar upp bilder på fb för tyvärr verkar de inte gå o få in bilder här idag, hoppas ni överlever. Hej hopp

RUSki del ett


Privjet! Back in Sweden efter ett galet äventyr in Ruski.


Vet inte riktigt hur jag ska börja, eller hur ja riktigt ska skriva över huvudtaget. De går liksom inte att beskriva. Men jag kan iallafall bekräfta varenda fördom jag innan haft.

1. Gråa betonghus all over the place, inte nog med de, det var näst intill omöjligt att hitta ett hus som faktiskt såg helt ut. Helt ärligt såg de flesta hus mycket värre ut än jag kunnat tänka mig.

2. Ryssarna utmärkte sig inte direkt för att vara vänliga, turism, vad är det? För det första var de omöjligt att hitta någon som kunde prata engelska, istället stog dom o argt babblade på på ryska fast man stod som ett frågetecken framför dom och sa att man inte kan språket. När man kom in i en affär gömde dom sig i princip och ignorerade om man frågade om dom pratade engelska, lätt att få något sålt då.. Guldtänder var även väldigt förekommande vilket gör vilken människa som helst att se läskig ut.
Ruskiambulans. Har tiden stått till i 70 år eller vad?

3. Maten, visst, de hade kunnat vara värre. Men lökstoppade ägg med majonäs och ärtor är inget i min smak. Varje middag serverades en förrätt i något i den stilen eller möjligen lite riven kål och morötter med lingon på. Sedan kom dom in med en skål buljong, lite vatten med gräs i. Sedan kom varmrätten och sist var den någon slags torr bulle till efterrätt. En liten specialite som Emma provade i skidbackens restaurang var en brödbit med en delad rå korv på och en ostskiva på toppen. In i mikron och vipps har du en läcker Ruskimåltid!



4. Affärerna i Kirovsk var extremt väl gömda och det var en ren chansning när man öppnade en dörr och klev in. Inga fönster, inga skyltar, bara betong. Men tillslut hittade vi 2 "köpcentrum" där de hade de mesta. Många altialloaffärer och inga restauranger. Väldigt spännande shoppingdag. I livsmedelsaffärerna såg de väl ganska mycket ut som de brukar utomlands, kakor, godis och sprit dominerade utan tvekan. Köpte med lite spännande tesorter hem, mycket spännande. Har även ätit extremt mycket chips i veckan, men man var ju tvungen att prova alla knäppa sorter. Kycklingchips, laxchips, baconchips, köttchips, krabbchips, romchips, ja allt man kan tänka sig helt enkelt. Lax var lätt favoriten iallafall.

Nu orkar jag inte skriva mer, sitter på tåget hem och ja är extremt sliten! Har suttit på bussen i 12 timmar och nu tågresa på ungefär 12 timmar. Puh. Men ja ska lämna lite clifhangers till er tills nästa gång ja skriver.

Ska ju givetvis berätta om åkningen, men även om de 3 timmar vi fick spendera i ryska tullen, nattliv ala ruski, energidryck ala ruski med mera med mera.




RSS 2.0