Året som gått, 2009

Januari


Ja det här året har verkligen gått i det händelserika tecknet, minst sagt. De här är året som jag lagligt fått gå ut på krogen och har utnyttjat det till fullo, jag har tagit studenten tillsammans med de bästa tjejerna i världen och jag har flyttat från trygghet och kärlek till en helt ny stad.

Även från detta nyår lärde jag mig att man inte ska ha för höga förväntningar på högtider, men självklart var det trevligt. Inga nyårslöften att bryta blev det men däremot började jag och Maud träna flitigt på Gallaxen under januari. Jag tog även tag i mitt liv på andra sätt genom att ta min allra första körlektion på Håkanssons bilskola. Dessvärre var jag inte i närheten av tillräckligt intensiv så 2009 blev ett körkortslöst år för min del medans de ett tag var någon som tog körkort varje dag runt omkring mig. Januari bjöd på en dagstripp till Göteborg som en liten födelsedagspresent till Emma, knallade runt på stan och käkade pastabuffé var vad vi gjorde där. Grillor fick jag tillslut åka efter mycket tjat och ett par kul kvällar på mastis blev.

 Februari

Även februari bjussade på en resa, precis som varje år for ju familjen till Tänndalen för en veckas skidåkning. Där var saker och ting sig likt och det var en härlig vecka. Dagen efter vi kom hem for vi med skolan upp till Branäs för ytterligare en dags skidåkning, en toppen dag med underbart väder och jättekul sällskap! Runt alla hjärtansdag var det full rulle i Surprise me UF, företaget som tog Sverige med storm… haha.. Sålde 3 lådor om ja minns rätt, vi var rätt grymma med andra ord. På själva alla hjärtans dag bjöds de på en singelkväll hemma hos Emma och sedan vidare på mastis vilket var en himla kul kväll. I skolan kämpades det med matte C där de gick rätt tungt, de var ett himla tjat om olika filosofer, skum lärare i rättskunskap och yra lektioner med Robert. Medans det på helgerna blev både roliga och mindre roliga kväller på mastis eller myskvällar med dom bästa. Lite längdskidåkning och pulkaåk hanns med också. Och att inte glömma den stora balklänningsjakten! Som för min del tillslut slutade med att min snälla före detta arbetskamrat Britth sydde världens finaste åt mig.

Mars


Efter veckor av väntande och inlärning av vilken valla man ska ha när, vilken växel man ska ha när och annat extremt viktigt lärande for vi äntligen till Branäs med natur & frilufslivskursen för att åka längdskidor i 3 dagar. En resa som blev förvånansvärt kul, något jag inte kommer glömma i första taget. Blev en veckas inneboende hos Gäddan också med nattfikor, misslyckade bak, bakispizza och mest chill. Meningen var väl att vi skulle planera inför vår stora dag med företaget, nämligen Wettergrensdagen. Helt otroligt nog fick vi ihop en riktigt snygg monter till en riktigt billig penning och vår lottförsäljning gick ju toppen, med hemmagjorda lotter som vi la tillbaks i skålen när folk inte såg. Haha.. Härliga Lundsbergsgrannar fick vi ju också, som sålde italienska loafers för 1000 spänn. Ne men de va en kul dag med lite underhållning och mingelbuffé på kvällen. De blev mer än en tripp till Karlstad för det blev även rättegång med rättskunskapen vilket var lite kul att ha vart på faktiskt. Och vår lärare Jenny var ju en klass för sig som man inte får glömma, och allra bästa minnet av kursen, allas älskade Fredrik hahaha.. Undra om han funnit någon att fika med… Stackars pojk. En annan man att nämna som givet många skratt utan att han förhoppningsvis har någon aning om det är vår käre hunk! Lång och jäkligt kul historia, men en och annan mastiskväll livades upp tack vare han iallafall. Vi har våra profiler att skratt åt..

April

Så fort solen kikade fram blev det en hel del glassturer, både till Skärgården och Mcdonalds nu när de flesta blivit kökrkortsinnehavare. De är allt bra härligt med vår, något jag kommer få sakna i år kan jag tänka mig. Minns dagen då vi fick våra studentmössor som igår, va glad man var då! Det känndes verkligen på riktigt då för första gången och nedräkningen kunde börja. På påsk slog Statt upp dörrarna och för mig efterblivna var det ju lagligt sett min första kväll där och efter för många kvällar på Mastis var de kul med variation och de var full rulle! Givetvis blev det även vår 3åriga påsktradition hos Louise med maaassor av godis också, hoppas vi kan köra på det även 2010, ska boka biljett redan tror ja! En vacker dag i April tog vi 2 bilar ner till Linhult och Annas stuga där det blev en minst sagt mysig dag med grillande och ett extremt kul litet bus av fjantarna som ska kalla sig våra vänner.. haha. När våren kom kom jag även på att jag ville ta upp mina gamla orienteringsskills, om man nu kan kalla dem skills.. Gick på några träningar och de va riktigt kul faktiskt, men som med allt annat tröttnade jag rätt omgående. Balkomitén avancerade och anordnade fest på Varvet, jag föredrog faktiskt de på Norrgården, men alltid kul med studentfester! Dock hade jag en del jobb på både Pärlan och Ejes och det vissa dagar på jobbet var riktigt sega..

Maj

Valborgsmässoafton togs på det lugna viset med årets godaste grillning hemma hos Gäddan. Och dagen efter var vi till skillnad från många andra pigga och krya och låg och stekte på hennes altan, svettades antagligen några liter, men ack så skönt de skulle va o ligga där nu! Presentfixarligan var ännu en gång på g och gjorde en galet snygg tröja till Birk i 20årspresent, var väl som vanligt vi som tyckte de va roligast och de va en rätt störd kväll.. Gubbhyllan som drack hembränt o käka bullar, nåt man bara vill glömma men som finns kvar där som ett minne att ändå skratta åt. Och HOLABANDOLA hörrni! Någonting som gjorde maj lite till en helvetes månad var våran årsredovisning av företaget, herregud som jag svor över den skiten.. Och som vi var lyckliga när vi postade de där jävla brevet! Ny mobil inköptes och vad den då inte visste va att han skulle få bada 2 månader senare. Haha tack gud att den lever nu trots allting. For till storstaden hann vi med i all studentyra som rådde, blev besök på riksbanken, nordiska museet och själklart massa shopping! Härlig dag med härliga ekonomer. Tillbaks till Kristinehamn där poängjakt och annat var i full gång. Pyjamas i skolan, kastruller på huvudet, bad i fontän, nakenbad, kindpussar för fulla muggar, pyramider, jaa de mesta utfördes och det tog givetvis SP3A till en seger i slutändan. Well done! Klassfester och diverse ordnades och som alltid blir en klass som tightast precis innan den ska splittras. Minns en kväll speciellt, började med brännboll och grillning på Drevsta och fortsatte in till Alinas lilla crib. Där bröt vi ihop jag, Emma, Madde och Anna och pratade om allt som går att prata om. Alldeles svarta under ögonen och antagligen ganska röda i ögonen gick vi vidare mot mastis där jag träffade någon alldeles särskild som fortfarande skaver på hjärnbalken ibland.. Men en grym kväll värd att minnas var det i alla fall. Fler såna kvällar bjöds och ett sätt att ta sig från Alinas välanvända partycrib var att lifta med raggare! Haha

Juni

I juni finns väl bara ett ord att säga, eller kanske inte. Skriver som såhär, Jun i= student = frihet, lycka, enorm glädje, årets bästa fest, sång, dans, flak, och nämnde ja lycka? Ja de va underbart helt enkelt och jag tror inte de finns någon som inte håller med mig! Hade man kunna spola tillbaks tiden skulle jag antagligen leva denna dag, kväll och natt hela tiden. Jag gick ur gymnasiet med godkänt i alla ämnen och med en bunt av minnen för resten av livet. Att få ta studenten med världens bästa vänner gjorde ingenting sämre och regnet gjorde faktiskt heller ingenting annat än att de blötte ner. Balen var ett väldigt stort tillfälle det med, men jag får ju lov att säga att jag hade ju varit lite piggare om vi haft den en annan dag.. Nu var skolan avslutad och sommaren ägnades åt jobb, många långa dagar ute på Café Pärlan. Men trevliga arbetskamrater och absolut trevliga arbetssysslor så gick tiden snabbt och vädret var ju ingen höjdare många dagar. Att jag fick stora äran att jobba midsommarafton och midsommardagen var väl mindre kul, men de är sånt man får ta. Midsommaraftonen spenderades i min vän Emmas nyblivna pojkvän Stevens kompis stuga i Revsand. Blev lugnt för min del och mitt humör var av nån anledning inte de bästa, men de var trevligt vill jag minnas. Månaden var nog inte min bästa på året vill jag även minnas, mycket att tänka på och en varm sommardag fick jag och min mobil ta ett oväntat dopp och jag tror aldrig jag blivit så känslomässigt pissed of.. Kanske var bra o få grina av sig litegrand. Tur var väl de att rackarn klarade de och fungerar nu! Fler dagar på sjön blev, och även sköna dagar i Skärgården. Precis som Juni ska bjuda på.

 

Juli

Nåt annat sommaren bjöd mycket på var långa kvällar och dagar i gästhamnen. De kallar ja cosy. En och annan taccobuffé på Mastis lades pengarna på och var och varannan lördag blev det även party på magasinet. En utlandsresa hade suttit finare än finast denna sommar, men de längsta jag kom var familjesemestern till Kalmar/Karlskrona. Jättefint var det i Kalmar och jag var verkligen inställd på att jag skulle spendera mina 3 kommande år där. Men antagningen kom när vi var där nere och jag såg till min stora besvikelse att jag var 60onde reserv på turismprogrammet… Det jag kom in på var mitt 4de alternativ turismprogrammet i Östersund. Jag velade ett bra tag där innan jag bestämde mig och samtidigt hände väl inte så hemskt mycket annat, jobb, sol&bad de få dagar som bjöd på fint väder, mastis, läste boken aldrig fucka up som ja fortfarande inte läst ut och en natt spenderades hos Linda i Karlstad. Där var höjdpunkten när vi var på bio och såg Sommaren med Göran, kul film de!

 

Augusti

I Karlstad köpte jag med mig en ny kamera hem som jag invigde en sommarkväll hos Anton, fick extremt vackra bilder och som jag minns det så var det trevligt. Det var en blåbärsrik sommar också så några liter blåbär plockades och åts, alltid gott.. En kväll fick jag ett ryck och tog med Mattias ut för ett nattbad, haha, cyklade hela vägen till Ölme för detta galna upptåg och det var absolut värt de! Blev några båtturer denna sommar med, även om det vädret sällan var på vår sida, åkte bland annat till Karlstad och till lite fina öar, en fiskekväll hanns också. Att jag lite hemlighetsfullt träffade en man i slutklämmen av sommaren är väl värt att nämnas också, gör man ju såklart när man inte vill de istället för när man vill.. Packandet var i full gång mest hela tiden i de här skedet då jag skulle packa ner hela mitt liv i massa kartonger. En kväll som jag minns, eller kanske inte minns men som var väldans kul var en kväll hos Amanda som avslutades på mastis. Kvällen bjöd på grodor, ölspel, dans och massa skoj, det är såna kvällar som gör att man då och då verkligen längtar till en sommar i Kristinehamn. 2009-08-31 började jag skolan, en helt ny skola i en helt ny stad, 55 mil hemmifrån. Var faktiskt mindre nervös än annat och allt gick finfint och jag trivdes från första stund.

 

September

Veckan fortsatte, i festens tecken minst sagt. Galet roliga nollningsveckor!! Beercompetition, utekvällar som hette duga, julafton, flottrace, afterflottracesittning, vinlekar, Mekicotemafest, utklädda till turisterfest, slutsittning, nattlig 3rätters i badhusparken. Fy va kul de va nu när jag verkligen kollar tillbaks på bilderna. Vid sidan om nollningen försökte jag få ordning i lägenheten och lite plugg var man tvungen att hinna med också. Köpte även gymkort på Friskis och svettis och försökte promenera runt ön och i stan så mycket som möjligt för att se hur det såg ut. Lärde o känna klassen och korridoren mer och mer och det visade sig att de flyttat många godingar till Östersund. Hann till och med gå och bli helförälskad i vad som visade sig vara fel kille, vilket jag ioförsig fortfarande inte har insett riktigt.

Oktober

I början av oktober fick jag uppleva vad tentaångest är för första gången i mitt liv. Fy farao, jag var som ett vrak och satan va skönt de va när de var över!!! Har antagligen aldrig känt mig så fri i hela mitt liv, förutom när jag dessutom fick reda på att jag klarat den, då kände jag mig ungefär som hon i trisslottsreklamen! Dessa två tillfällen togs tillfället i akt att fira, verkligen verkligen fira hahaha.. Första gången var det korridorsfest med kräftskiva och allt som hör till och efter att ha haft några fester med korridoren nu så står det skrivet att det går hårt till. Ännu en sittning blev det också, denna gång en TURsittning för alla turare där mycket god mat precis som på de andra sittningarna serverades samt årets nolla priser delades ut. Första snön föll och klassen åkte på studieresa och sov i Norrfällsviken, en läskig liten by i ingenstans.  Lärde känna allas älskade skåneemma som under natten ramlade ner från toppen i våningssängen vilket har gått och blivit en riktig klassiker haha..

November

 

December


Orkade inte fullfölja :p Men de här 2 sista månaderna har vart riktigt bra de med, med mycket mycket skidåkning och roliga utekvällar! Som det ser ut nu kanske tilloch med nyåret kan bli kul, men de återstår att se. 2010 har iallafall en hel del att bjuda på de närmsta månaderna. Flytten, Skiweek och Ryssland!! Men tack alla inblandade för det fina året! =)


ja är inte bitter alls :)))

Ibland älskar jag verkligen världen och dess invånare! Trodde verkligen de skulle bli en kul nyår iår, komma hem, träffa alla och bara ha trevligt. Icke. Blir inte förvånad visserligen, bara jävligt less på hela den här härliga uppståndelse nyårsafton. Vem kom ens på att nyår ska vara just nät den är?! Nästa år blire Åre, vare sig jag får åka själv eller inte. I de här rövhålet där folk inte verkar ha nån gnutta till liv tänker inte ja va iallafall! Och iår får jag väl fira in det nya året tillsammans med Jan Malmsjö i tvsoffan. Yeah. Får väl inviga mina kläder också, Valter och Zlatan är ju trots allt hemma och ser...

SKARE VA SÅ JÄVLA SVÅRT O LAGA LITE MAT OCH VARA TILLSAMMANS????????

sant så sant..

Skriva PM sa vi...

Stadium 1: Stadiet då man inte fattar något. Man har precis läst uppgiften och undrar vad är det är som är frågeställningen? Missade jag ett papper? Missade jag instruktionen? Vilken bok ska jag börja läsa i? Ska jag byta ämne igen?


Stadium 2: Stadiet då man har kommit en bit in i själva infosök-processen. Man känner att man har koll på läget. Man känner att man fattar grejen. Man är övertygad om att ens briljanta verk kommer att ge läraren en spontanorgasm. Det bästa stadiet.


Stadium 3: Stadiet då man kommit alldeles för långt i infosök-processen. Ju mer man läser, desto mer förvirrad blir man. Man inser att problemet inte var så jäkla enkelt som man trodde och att det innefattar sjukt många fler aspekter än vad man trodde. Stadiet då man vill dö.


Stadium 4: Stadiet då man bara skriver ändå. Copy. Paste. Copy. Paste. Skriver alltså.


Stadium 5: Stadiet då PM:et lämnas in. Inte som det mästerverk som man trodde att det skulle vara. Oftast väldigt långt ifrån. Väldigt väldigt långt ifrån....


Stadium 6: Stadiet då man super och funderar på om man inte skulle skita i den akademiska karriären och istället dra till Thailand och sälja speedos i en giftshop.


Stadium 7: Stadiet då man får tillbaka sitt betygsatta och kommenterade PM.


Stadium 8: Se stadium 6


dags att börja studera en översiktsplan.....

Morning! Som Hans brukade säga när man kom till skolan på morgonen. Ligger i sängen och dunkar musik ur högtalarna som jag fick i julklapp, lovley. Ser kallt ut ute och jag antar att de är jag som måste gå ut med hunden inom en väldigt snar framtid... Brr..

Idag har jag noll planer. Vilket betyder att jag måste börja plugga... Har fått världens tråkigaste uppgift och som jag inte kan begripa alls hur de är kopplat till turism riktigt.. Vi ska studera en översiktsplan över ett område i Ösd. Och de är inte lite punkter vi ska ha med.. Aja de är väl bara o bita ihop, har ju faktiskt inte ansträngt hjärnan de minsta de senaste veckorna :p


Lilla flickscouten!




min dag

Hej o hå och stort grattis till mig som dagen till ära fyller 19 år! Känns jätte märkvärdigt verkligen! känn ironin..

Nej men de har varit en riktigt bra dag faktiskt! Började med att jag vaknade av sång och frukost på sängen av min kära syster :) Vid halv 1 träffade jag Emma för att gå och äta på thai, när vi gått hela vägen i kylan visade de sig att de va stängt..  Även the pub va stängt så vi hamnade tillslut på Paus, som vanligt. Käkade nachotallrik, som vanligt. kom fram till att vi är otroligt glada över att faktiskt inte bo kvar i Kristinehamn utan att ett besök då och då räcker gott och väl. Innan vi gick hem gick vi till Kungskafféet och träffade Jossan och hennes pojkvän, man blir så glad av att träffa gamla godingar! :)

Kvart i 3 rullade tåget till Karlstad, jag, Linda och Emma nummer 2 åkte dit för lite shopping! Hittade tillslut något att ha över min klänning på nyår, gillar inte att ha bara tub nu när man är så blek och äcklig.. Köpte även 2 blockljus och örhängen, vill hålla lite i pengarna tills min 1 och en halv timma i Stockholm när ja åker hem.. :p Skulle ha vart på Ikea, men mamma och pappa hann inte komma dit så vi får ta de en annan dag, ska bli så kul att köpa grejer till min nya pärllägenhet!

Blev för övrigt ingen julafton igår, orkade inte lägga ner oss och pengar är de snålt med också. Istället blev det mys med grönsaksdipp vid Annas köksbord, precis vad jag älskar som mest! :) Anna hade fått en ny vattenpipa också så den invigdes och de va ett bra tag sen man pysslade med sånt, ,kul kul! 


Nu ska jag fortsätta njuta av att vara 19. Kommer föresten ihåg hur fruktansvärt lycklig jag var vid den här tiden förra året! Herregud som jag fick vänta..

hemma?

Hej o hå! Då var jag hemma igen, eller vart nu än hemma är.. Är i Kristinehamn iallafall.

Hade gärna stannat och åkt i den underbara snön som kommit inatt och igår men de känns lite skönt o va tillbaks också :) Ska lite senare träffa brudarna för de ryktas om en efterjul eftersom förhinder kom ivägen för den traditionella förjulen iår!

Nu ska jag fortsätta med min lilla årssammanfattning som jag har kämpat med ett bra tag nu och som måste bli klar innan nyår! Imorn ska jag ta tag i alla andra viktiga saker som måste göras, blä..

Efraim ska va med oss!



Ja nu är de Svensson svensson som gäller, för 111 gången i rad ungefär. Men de är lika kul varje år ändå.

Julen är med andra ord så gott som över och jag tyckte de va skönt att fira julen här i Tänndalen. Maten va den samma, Kalle anka va den samma och paketen fick man även här. Den bästa julklappen fick ja ju i söndags, men den bästa idag var högtalare till datorn, vilken skillnad på ljudet!!!! Fick en galet snygg t-shirt av Linda med, 

Liberty Tee



Skidåkningen idag var ju inte av världsklass dock, blåste och snöade massor. Men de kommer nog bli bra imorn när de snöat så gott som hela dagen! Jaa nu orkar ja inte tjöta mer, hoppas alla haft och får en fortsatt god jul! :)

dan före dan...

Ligger o diggar till vår julskinka har rymt för att ta en liten paus från Bingo lotto, och sån tur var rymde inte vår julskinka för den har precis tjuvsmakat på lite julvört. Alltid lika gott, även fast vi fuskat iår och köpt en färdigkokt.. Men så blire när man inte är hemmavid.

Termometern visar -30 och jag tänker då inte sätta min fot utanför dörren! Men fint är de där ute, minst sagt. Idag har de inte vart ultimat åkning, de hade blåst i natt så snön hade packat ihop sig. Man har blivit bortskämd nu..


Julafton imorn då, känns superskumt.. Spelar mig faktiskt ingen roll va de är för dag, har inga julkänslor direkt och imorn blire skidåkning till 2 precis som alla dagar. Bättre de än den ständiga julaftonsväntan!

Igår fick ja föresten reda på betyget från den sista uppgiften vi hade i skolan, Jag fick B!!! De trodde jag aldrig i mitt liv att det skulle stå på mina betyg.. För er som inte vet så har vi betygskala ABCDE F, där A är bäst och F är underkänt. Ja, jag är stollt! Plus att jag fick D på hemtentan jag trodde ja skulle få kompletera för den va verkligen skitdålig! Snacka om att de peppar en tills terminen som kommer! :)

Men sov så gott sen nu hörrni! Natten innan jul är väl alltid lite speciell va..

tänndalen

Halloj! Har inte orkat uppdatera nåt härifrån Tänndalen än, men ja kan ju bara säga att jag åkt på den bästa snön någongsin! Speciellt igår, massor av helt orörd nysnö!!!! Så lätt också eftersom de är så askallt så man känner knappt att man åker i den. Ha vart mellan 15 och 20 minusgrader, men de har faktiskt gått helt okej för i söndags fick jag en för tidig julklapp i form av värmesulor. Så nu är det alltid varmt och gott om fötterna :)

men nu ska ja o mamma spela Kinaspel ;D hej

jag minns..

Hey, bad day idag. Min förkyldning och mitt halsont tar över mitt humör... Har mest legat i soffan och degat som den äkta soffpotatis jag är nu när jag faktiskt har lov!

Imorgon bär det alltså av norrut igen. Skönt de hade vart o sluppit denna bilresa och bara behövt åka från Ösd till Funäsdalen.. Men nu är de för sent. 76cm snö är de iallafall där uppe och de lär ju va rätt så grymt mycket bättre skidåkning än i Åres 10 centimetrar ;D


Blev för övrigt otroligt rörd förut när jag läste en artikel om en av mina äldsta kompisar Elinor och om hur hon har tacklat cancern som hon fick när hon var endast 10 år. Inte vill jag minnas att vi bara var 10 år gamla, inte konstigt om man inte förstod något, de var ju tiden man fortfarande sa exakt vad man tyckte till varandra och var riktigt elaka mot varandra. Jag kommer ihåg när fröknarna försökte berätta om vad cancer va och vad Elinor gick igenom, men aldrig kommer man nog inse.. Fy vilken fruktansvärd sjukdom..Usch.. Och tyvärr är inte alla lika starka och lyckas så otroligt bra som Elinor heller..

fredagkväll

Tänk att jag aldrig kan vara nöjd! När man väl har kommit hem, fått träffa dom bästa, ätit den efterlängtade kebaben och bara mått bra kryper de i benen och man saknar Östersund. Man vill kunna dra dom där intärna skämten som jag får hålla inne i mitt huvud när ja är här, men exakt samma sak händer ju när jag åker tillbaks. Då kommer ja sakna allt här, de är verkligen så som jag konstaterat tusen gånger att man vill ha de man inte har offcourse..

Ja ja nu ska jag försöka nöja mig! Har trots allt spenderat dagen i de bästas lag och käkat väldigt god mat med mammi och pappi. De är faktiskt guld värt :)

Köpte ett matbord och 2 stolar på IkEA förut, jättefint, men ja börjar fundera på om de är lite litet.. Men köpt är köpt! Fick med mig ett par nya skidvantar också eftersom ja tydligen tappat bort en av mina gamla... Va i vilket fall som helst en trevlig tripp med bruttorna, förutom att jag också vill ha en pojkvän att köpa julklapp till för jag hittade så mycket fint att köpa ;D


de är ingen vanlig dag

32 minusgrader i Tänndalen idag. Hoppas för guds skull inte de är så kallt när vi är där!

Ligger i sängen o kollar ute på den blåa himlen, fint äre. Men ja är helt matt och orkar inte röra mig utåt just nu.. Var hos Gerd igårkväll, dom kollade efter Norgejobb medans jag gled runt och gjorde ingenting. Men de va kul ändå, bara Madeleine som fattades, kom hem morsan! Och grattis på 19årdagen för övrigt, stor flicka nu. hihi o snart är de min tur!
 


Men icke att förglömmas är att denna bejb också fyller 19 idag. Team december, fuck yeah

Idag ska vi åka till K-town jag, Anna och Emma. Synd bara att jag inga pengar har.. Jag har verkligen inga alls bara för att ja la 500 på att komma hem. Men ja ska ändå spara shopping till rean sen, smart och snål som ja är! De ärende ja har är att gå till Teliabutiken och lämna in mitt internet som icke fungerar.. Skitelektronik..

Have a nice day


brrr its cold in here

Min fråga till den som nu kan svara på den är hur man ska klara en vinter i Östersund när jag frös häcken av mig här i de ynka 7 minusgraderna?! Statusuppdateringarna från Ösd säger nämligen att de är 20 minus där idag och att de blir kallare och kallare! Jaja de märks väl då.

Var iallafall ute på en prommis med Mattias förut, har inte träffat han sen i augusti så de va ett tag sen! Va så fint med all snö på träden i skogen. Sen gick vi till mammi på Ejes och fikade tills nu nyligen och nu sitter jag här med en filt kring mig och inväntar kvällen :) Då ska jag träffa 2 av mina älskade pinglor hihi!

my new crib

Hej på er! Här sitter jag och diggar till ganska så dålig julmusik i väntan på att ja ska bli hungrig så jag kan käka av lasagnen som står i köket för att sedan ta o träffa Mattias. Oj va mycket jag fick sagt i en o samma mening där..

Eftersom ja inte har så mycket mer på hjärtat egentligen så kan jag visa de bilder som hon som bor i lägenheten ja ska flytta till skickat till mig! Jag älskar den så mycket, fast den var finare på riktigt får jag väl tillägga :P




lille voven

Då har onsdagen redan passerat och jag får panik över hur snabbt tiden går!! Har inte gjort så mycket idag och de har varit jätteskönt, har fortfarande massor av sömn att ta igen. Var iallafall till farmor och in på mammas jobb o hälsade på. Skulle egentligen ha åkt längdskidor med Anna, Anton och hans syster men förhoppningsvis blir det på lördag istället.

Inge kul att träffa lilla Valter nu för han är jättedålig och jag tycker så synd om honom :( Men med 16 år på nacken är det inte så jättekonstigt kanske..
 


julmysigt

Hola! Sitter och myser här i hemma i Kristinehamn nu och de känns så skönt :) Julfint är det också till skillnad från hur det såg ut hos mig när jag åkte.. Haha, när jag kom in hade båda mina tavlor halvtrillat ner av nån konsig anledning.. Golvet vill jag inte ens visa bild på.



Igår när jag kom hit fick jag köttbullar och stuvade makaroner som jag önskat och de satt så fint efter en lång resa utan färdkost! Vid 9tiden mötte jag upp Annipanni för en prommenad i snön och de va så kul o ses!! Har varit så galet sakning efter alla. Men trots extrem trötthet gick de inte o sova idag heller, har nämligen åkt på förkyldning och halsont :( blä..



 


ses nästa år Östersund!

Gomorgon! Galet sliten jag är känner ja, har inte sovit på så gott som hela helgen och trots att jag var astrött inatt  kunde ja inte sova alls bra då heller. Nu är ja faktiskt seriös när jag säger att påsarna hänger ner till knäna..

Nu har jag iallafall lyckats packa ner kläder för 3 veckor, julklappar, skidor och pjäxor. Himla tur att tåget går senare än sist så jag kan ta bussen till stationen iallafall! Ska gå om en halvtimma, tåget går inte förens 10.40 men ja ska va ute i god tid denna gång hehe...

Lägger upp lite fler bilder från helgen så länge.



Emmas smarriga lunch, pasta, fiskbullar och ketchup.....

Tog så många bilder att batteriet tog slut därav dåligt med bilder från resten av helgen..

Världscupen.

Kul man kan ha.. hahah...

Satt där några timmar för länge igår och väntade på tåget...

Åre

Okej nu är jag tillbaks från en kanon kortvecka i Åre!! Trots att snön lyste med sin frånvaro och åkningen var kass så var det skitkul!

Min första visit i Åre och jag första intrycket var att de va väldigt stor skillnad på de skidanläggningar jag är van vid. Känndes som att komma till en flygplats när vi klev av tåget! Var bara några hundra meter till Åregårdarna där vår bostad för helgen låg och de va jättefint. Planerna för kvällen var partaj och stället som tydligen gällde var Bygget, vilket allt för illa påminnde mig om fritidsgården hemma i kristinehamn.. Sån tur va var det lite roligare
 
på detta Bygge, eller väldigt mycket roligare får ja väl erkänna. 3 dansgolv och en grym Veronica Maggio på scenen! Efterfesten styrdes hos nån kompis till Carro, men de va sådär och vi skulle va i backen kl 09 var de tänkt så vi knallade hem rätt snart.

Emma & Tina på de överfulla tåget!

Lite myspys i stugan innan festligheterna



Tyckte bara jag såg så fruktansvärt kul ut på den där bilden haha..

Stog ju givetvis längst fram ;D


Jag, Carro, Emma och puckobyggare!

Vaknade av att Hanna talar om att de regna ute och när vi kom ut var de barmark framför huset... Men mycket riktigt var vi i backen 09.00 men va vi inte visste då var att de öppnade halv 10... Haha, miss. Men först upp var vi men trots nypistat va de hårt och jättedåligt. Men de blev en förmiddag i backen och jag försökte så gott jag kunde med att lära Tina att åka, ja ska nog inte bli skidlärare för ja vet liksom inte hur man åker skidor, man bara åker ju inte vet ja hur! :p
 

Eftermiddagen var ju menat att ägna åt afterski, men de blev aldrig att vi kom iväg utan satsade på kvällen istället. Först middag hemma hos oss, jag, Emma och Carro snålade dock och körde på nudlar hela helgen haha så de va väl sådär glammigt. Men goda hot shots ala Malin blev de iallafall och sedan bar det vidare till Byggs stuga där de va minst sagt annan stämmning! Haha, trasig fönsterrutan, öl i taket, hopp i soffan, trasiga lampor och så vidare och vidare. Helt galet galna dom dära.. Men de va kul. Efter en mellanfest och att ha fjantat runt lite hos oss drog vi vidare till Bygget även denna kväll. En mindre kul vistelse för min del denna kväll dock. 170 kr att komma in o sen gå efter en timma känns väl sådär men man vet ja aldrig i förväg att de blivit för mycket... Blev en sväng till Max med Erik och nån till och sedan vidare till Bygg igen, fan bygg hit o bygget dit.. Där inväntade jag, Robin och Viktor att klockan skulle bli halv 4 så vi skulle få gå till bakcen o åka nypistat! Liften va ju öppen hela natten o 4 vare pistning vilket vi inte fick missa ju ;) Väl där var det helt galet som vanligt, herregud.. När vi kom till backen vid 4 stängde dom för pistning i en timma så de va bara o vänta, Emma joinade
och de blev en timmas åk och de va lite speciellt tillstånd att åka i :p Jäkligt kul nattåk faktiskt, nåt att minnas.

Lördagmorgon = segt as hell och vi orkade varken åka skidor eller gå på pjäxträff. Däremot knallade jag och Emma bort till VM8an och kollade Världscupen, såg Anja o alla de andra åka live, lite roligt faktiskt =) Eftersom jag sover så dåligt borta var jag vid de här laget så trött att jag hade påsar ner till knäna (nu är dom för övrigt ner till fötterna typ) så stannade jag hemma på kvällen efter att ha gått på julemarknad o sett lite lucia. Bra val tror ja för de andra hade inte kommit in nånstans pga kö och halv 10 skulle stugan va utstädad.. Dock var de ett jävla liv så ja kunde ändå inte sova, men sova kan man göra nån annan gång.

Nu har ja inte tid att skriva mer för snart blire adventsfika, lite avsked också nu innan jul och imorn far jag lite spontant hem till Kristinehamn! Tjoho. Ta inlägget med reservationer för ändringar för ja hinner inte kolla igenom allt!

Tidspesimist...

Alla som har sett min reväska vet att den är rätt stor och just nu är den ävan helt smockfull! Tur att ja inte ska flyga för den är minst sagt överviktig också.. Trodde ja skulle kunna ha pjäxorna där i, men inte en chans. Sån tur va får mina skidor och pjäxor lifta i Tinas skidfodral.

20 minuter kvar och ja är klar.. Ja som trodde ja skulle bli sen.. Att jag aldrig ska lära mig, är så tidspesimistisk så de finns inte.. Men ni får ha en bra helg kära läsare!


Malin och nobeldagen


Jaa, kära vänner idag är det den 10onde december vilket innebär nobeldagen och min namnsdag! Så jag ska ställa till med stort kalas. Eller inte.. Va har namnsdagar för mening egentligen, så många konstiga namn de finns nu är de väl inte många som har namnsdag ens..

Den stora frågan nu är vad jag gör vaken?! Första gången på länge jag verkligen inte behöver kliva upp, men vid halv 8 kunde ja inte somna om.. Dagens planer är att packa, knalla in till stan med Elinor vid 12, åka till Willys o handla lite, åka hem och hämta allt och sedan åka till stationen för att ta tåget till Åre kl 16.21. Kände mig plötsligt lite stressad.. Kanske ska skippa Willys och handla på Ica istället.. Aa de märks. Ha de bra! Hej hopp

17år

Var med Carro till Ica precis och då talade hon om att Veronica Maggio spelar i Åre imorn, som gräddet på moset liksom! Kommer verkligen bli toppen de här.


Hoppas min tvätt är kvar..

Hello! Vet ni vad, redovisningen gick bra och nu känns allt så himla braaaa!! Kan bara göra ingenting utan nåt som helst dåligt samvete!! Inget mer plugg förens 11 januari om ja inte måste göra om hemtentan dvs. Och imorn blire Åre, tummen upp upp upp. Är bara 10cm snö i Åre och bara 2 backar öppna, men de lär bli askul ändå. SNÖ TEST & FEST



Har gjort 3 matlådor och tänkte ta med mig nudlar så det blir lite billigt. Nu måste ja bara packa, handla lite imorn och hämta min tvätt som hänger i torkskåpet och som jag verkligen hoppas hänger kvar och att de finns en nyckel kvar när ja kommer ner för min tid är egentligen slut.. Så håll tummarna för mig..

bad day?

Dagen börjar bra... Vaknade av ett samtal från Hanna då hon sa att vi måste komma till bibblan o göra om arbetet som ska redovisas kl 1 idag... Kul. Så nu far jag till skolan, önska mig lycka till!

lång dag..

Hallå ja! Då har tisdagen snart passerat och de känns som om solen inte ens kikade fram är bara mörkt mörkt mörkt nu när snön är borta..

Var i skolan från 11-16 ungefär och imorn ska arbetet om Funäsdalen redovisas! Jag är supernervös!! Vet ju att de kommer gå bra o så men ja har verkligen dålig koll på de ja ska säga.. Aja, de kommer bli så skönt när de är över. Käkade på skolans restaurang och de va skitgott, nån villtwok med den där speciella kryddan som dom hade på jämtlandsbuffén. Dom har sina små specialiteer här uppe.

Nu ligger ja o funderar på om ja ska gå på basketen sen eller ej. Bara för att jag verkligen måste träna för jag har 0% lust. Ni kanske undrar vad som hände med mitt ganska så flitiga besökande på gymmet, jo hela korridoren verkar ha tappat gnistan helt och de är ingen som har vart där på flera veckor.. :P Ska ju inte skylla på dom, men ja ska försöka köra ett ryck innan ja far hem.


change

Har verkligen inga bra bilder men här är en före och efter bild på vad jag äntligen vågat göra för förändring med mitt hår! Jag är faktiskt nöjd för mitt hår va så tråkigt nu så ja va nära på o snagga allt..

Före

Efter

snön försvann..

godmorgon! Sitter här i godan ro och käkar frukost och lyssnar på musik ja. har egentligen nån slags föreläsning, men eftersom ja inte känner att ja behöver nån mer hjälp till arbetet som ska redovisas på onsdag så hoppade ja över den och sparar energi till att jobba med den i bibblan sen istället..

Efter onsdag har jag ingenting att tänka på i skolan innan jul direkt. Så himla skönt! Och på torsdag bär det av till Åre tills på söndag!!! De lär ju bli allt annat än tråkigt iallafall. Sen är det bara en vecka kvar tills jag sitter på bussen till Funäsdalen och sedan ytterligare en vecka tills jag är hemma i Kristinehamn! Sjukt va tiden går snabbt..

Snön smälte för övrigt nästan bort helt här igår... Har legat rätt länge nu, men nu va de slut på de roliga... Aja, de lär ju komma mer nån gång! Nu ska ja försöka få något gjort. Hej hopp


picture


så här blev mitt lilla konstverk som ja lovade bild på..

fredaglördagsöndag

I ärlighetens namn tror jag aldrig jag legat o dragit mig så länge som idag.. Va precis o gjorde lite frukost och de känns så skönt att inte ha nåt jag måste göra, ska bara ligga i sängen o kolla på OC..

Va längesen ja skrev sist men tiden har inte räckt till riktigt. Var ju i Vemdalen i fredags o de va kanon! Var en hel massa som va där och de va inte alls lika isigt som i söndags. De jobbiga var att vi åkte buss denna gång så vi fick vänta de 3 timmarna efter att backen stängt.. Men Hanna har stuga i byn så vi åkte in dit o spelade lite kort o myste allihop så de funkade allt. Värt att nämna nu är väl att jag prövade snowboard sista åket och Emma lånade mina skidor. Trodde aldrig vi skulle klara ankrliften, men vi kom upp för mer än halva :D Sen gjorde vi vääärldens vurpa o släpades efter, jag såg mitt liv passera. Men de gick bra. Till en början gick de åt helvete, men den brantaste delen av bakcen var jag en riktig talang om ja får säga de själv! Tills jag gjorde trillade riktigt rejält framlänges och nästan tappade andan.. Har fortfarande jätteont och ska aldrig mer åka bräda...


Var bara jag som åkte skidor denna dag, trist..

Tina & Petra där nere i dimman..

När jag kom hem slängde jag mig in i duschen och åkte sedan in till stan. Skulle till Josefine på ost & vinkväll. Har inte varit där innan och fick en adress och för att slippa ringa slog jag in de på google maps på mobilen och försökte orientera mig dit. En halv timma senare befann jag mig där och ja var helt slut efter att ha gått upp o ner o åt helt fel håll. Dom andra hade hållt på i några timmar eftersom ja inte kom förens 10 så ganska snart fortsatte de ut till Plaza men jag liftade med Johan & Bojan hem. Dom ville däremot inte hem på en gång så vi åkte ut till Frösö zoo och massa andra ovärda ställen.. Men tiollslut somnade jag som en prinsessa eter en lång dag!

Lördagen bjöd på julmarkand vid Jamtli med Malin och de va jättefint och mysigt. Köpte en julklapp till lilla farmor, klappade en ren och käkade älgkebab.


När vi kom hem blev det lite plugg hos Tina, behändigt att alla i gruppen bor här ute på Frösön! Känner mig ganska så förberedd tills seminariet på onsdag. :)

När jag kom hem väntade städande av köket och sedan var de bara o göra sig iordning för kvällen. Och vilken flopp kvällen blev! HAHA, vi hade bjudit in rätt mycket folk men de kom typ 5 pers utöver oss hahahaha.. Men sen kom det upp 2 st från bottenplan och då visade de sig att dom också hade fest och dom vägrade komma upp så tillslut svalde vi vår stollthet och gick ner till dom.. Var väl helt okej kul där, men de blev givetvis att vi åkte vidare till Olearys efter ett tag. Där var det sig likt och jag hade jäkla tur att de inte kollade leg på mig för jag kom på att ja glömt allt sånt hemma..

haha, lägg märke till snubben i bakgrunden!


Fick lifta med Johan och Bojan även denna kväll och de hängde på till vårt kök och åt upp mina smörgåsar... Kom sedan på den briljanta idén att åka pulka så vi hoppade in i bilen o for till en backe här borta, tävling mellan 7an och 9an, dvs Malin*2 och dom, men jag tröttnade efter några åt och mitt tefat var dåligt... Efter ett x antal snöbollar och snö i ansiktet gick vi hit igen och tilslut blev det sängen och jag somnade återigen som en prinsessa!


Puh så långt de där blev :p och nu ska ja slå på OC. Hej hopp!

virus=borta hoppas ja!

PUH! Ja tror ja kan pusta ut, min kära lilla dator blev nämligen utsatt för nåt slags virus innan och jag höll på att bryta ihop i takt med datorn. Men sån tur är så har jag snälla grannar som har kontakter som kunde hjälpa mig! Håller på med scanning nummer 2 och de ser bra ut än så länge. Hade verkligen haft råd med att lämmna in den och inte haft tid med att vara utan internet.. Men ja ska inte ropa hej innan de smäller så vi får väl se.

Dagen har gått åt till skola, matlådelag och städ. Oså gjorde jag ett litet konstverk, köpte ju en blackboard för någon månad sen och nu skrev jag upp en massa låttitlar som jag gillar, blev riktigt snyggt faktiskt! Kan visa en bild nån dag. Ligger o funderar på om ja ska åka till Vemdalen eller inte imorn, men ja tror ja bestämmer mig när alarmet ringer imorn :p


whodale again

Nu är det dags att ta kvällen efter 2 avsnitt av OC. Kommer antagligen bli svårt att somna idag igen då ja råkade somna en timma förut.. Men de är ju så skönt att bara slumra till lite på eftermiddagen. Tina och Hanna kom hit för att Tina skulle pröva mina pjäxor o låna dom, men istället bestämde ja mig för att följa med till Vemdalen på fredag då de är rätt många i klassen som ska dit. Är fortfarande inte 100% säker, men ja tror de.

Men än är de bara onsdag och imorn äre ett 3timmars pass med Bosse....... Blä.

Maxi made my day

Fy va trött man blir av de här mörkret, orkar inte göra någonting på eftermiddagen! Under förmiddagen var det iallafall föreläsning, lite plugg i bibblan, promenix till Maxi och matlagning. Borde verkligen städa här inne igen.. M

juice*3
vitlökscremefraish
fläskfilé
mellanmjölk
fil
lasagneplattor
mango
plommon
pommes strips
nudlar
taco kryddmix
tandkräm
vörtlimpa*2

Alla dessa saker för 161kr. Ja gillar Maxi. När jag skulle gå ut fick jag även en liten goodiebag med bröd, majonäs och kakor i, jag ÄLSKAR gratisprylar, de gjorde min dag! Och ja, jag gillar att lägga pengar på mat för jag tycker inte livet är nåt kul om man ska käka nudlar varje dag..

Det börjar närma sig helg och på lördag är husfesten som jag just nu är skeptisk till, går himla upp och ner de där, igår va ja supertaggad. Hoppas de blir bra!

Fick ett utbrott förut när ja va i köket på hur grisigt de va!! Slängde i alla pappsaker som puckona inte fattar att man ska vika ihop innan man slänger in dom under diskhon brevid soppåsen som var ÖVERFULL!! Jag ska vara yngst, men jag är banne mig den enda som verkar ha vett i skallen.........Nu överdriver ja kanske lite, men ja blir ytterst irriterad bara.

Ä föresten SkidskytteVM här i Östersund nu, skulle gärna kolla men har inte köpt nån biljett hitills iallfall. Får se om jag tar mig dig någon dag!


visumsfoto, check

Sådär ja, då var ett foto till visumet fixat, blev ytterst hemskt men inte lika hemskt som på passet iallafall.. Men nu har jag alltså lagt ut 589kr utöver de 3400 som resan kostar plus att ja ska ha tågbiljett tur o retur Umeå också, det blir lite dyrare än väntat med andra ord. Tur att jag är så tät då..... Maria har dragit sig ur nu också så från att ha varit 4 så är det bara jag och Emma kvar, känns lite jobbigt att inte känna nån mer, men de kommer nog gå fint! :) Är bara så trött på folk som drar sig ur och velar hit&dit, bara i min familj man har lärt sig att ställa upp..?

Satt i bibblan från 10 till 1 ungefär för sen kom jag på att jag hade glömt min matlåda igen så ja va tvungen att fara hemmåt. Hade nog inte orkat mer ändå. Skulle klämma in en handling nu också va de ju tänkt, men ja tror ja kan vänta några dagar så nu kan ja ta igen mig lite istället innan mötet.

Var ju hos Niklas igår jag, Elinor och Nathalie o kollade film, men den var så dålig så de blev lite Björn Gustavssonklipp på Youtube och Paradise hotell istället. Mycket roligare att kolla på Paradise med nån för då kan man diskutera alla patetiska människor haha..

RSS 2.0