Krumeluren

Gjorde en rolig grej på Organisationen och ledarskapen igår. Men fick välja vilken figur man tyckte tilltalade en mest av triangel, fyrkant, cirkel, krumelur och rektangel. Jag valde krumelur och de som förknippades med krumeluren stämmde verkligen på mig! :P De feta är de jag verkligen tyckte stämmde.

Den flyktiga krumeluren

Hos ingen annan form dominerar den högra hjärnhalvan så kraftigt. Information behandlas inte på ett logiskt, linjärt sätt. Nej, här gäller spontan kreativitet och intutivt tänkande. Krumelurer är intresserade av idéer, men ogillar detaljer. De är desorienterade och allt tycks rasa i deras omgivning - både hemma och på jobbet. De är dåliga på uppföljning, de glömmer helt enkelt bort den. De kan betraktas som orealistiska och tänder på allt som är nytt. En krumelur är som en kamelont, ständigt i förändring, vill prova nytt men orkar sällan genomföra förändring. De blir snabbt uttråkade och hoppar till nästa tåg.

Krumeluren som chef

Verkliga krumelurer borde inte få bli chefer och allra värst skada gör de på mellanchefsnivå! De har varken sinnelag eller organisationförmågan som krävs, gör uppror mot regler och kan inte följa en policy de inte tror på. Om krumeluren är chef är det bäst att hon befinner sig på toppen. Krumelurchefen kan delegera detaljarbete som är dennes svaga sida.Att arbeta under en krumelurchef kan vara hopplöst eftersom denne inte tänker på sin egen karriär, än mindre på andras.

Krumelurchefen - en katastrof

Ska väl inte satsa på att bli chef då kanske... ;)

/Maggan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0