RUSki del ett


Privjet! Back in Sweden efter ett galet äventyr in Ruski.


Vet inte riktigt hur jag ska börja, eller hur ja riktigt ska skriva över huvudtaget. De går liksom inte att beskriva. Men jag kan iallafall bekräfta varenda fördom jag innan haft.

1. Gråa betonghus all over the place, inte nog med de, det var näst intill omöjligt att hitta ett hus som faktiskt såg helt ut. Helt ärligt såg de flesta hus mycket värre ut än jag kunnat tänka mig.

2. Ryssarna utmärkte sig inte direkt för att vara vänliga, turism, vad är det? För det första var de omöjligt att hitta någon som kunde prata engelska, istället stog dom o argt babblade på på ryska fast man stod som ett frågetecken framför dom och sa att man inte kan språket. När man kom in i en affär gömde dom sig i princip och ignorerade om man frågade om dom pratade engelska, lätt att få något sålt då.. Guldtänder var även väldigt förekommande vilket gör vilken människa som helst att se läskig ut.
Ruskiambulans. Har tiden stått till i 70 år eller vad?

3. Maten, visst, de hade kunnat vara värre. Men lökstoppade ägg med majonäs och ärtor är inget i min smak. Varje middag serverades en förrätt i något i den stilen eller möjligen lite riven kål och morötter med lingon på. Sedan kom dom in med en skål buljong, lite vatten med gräs i. Sedan kom varmrätten och sist var den någon slags torr bulle till efterrätt. En liten specialite som Emma provade i skidbackens restaurang var en brödbit med en delad rå korv på och en ostskiva på toppen. In i mikron och vipps har du en läcker Ruskimåltid!



4. Affärerna i Kirovsk var extremt väl gömda och det var en ren chansning när man öppnade en dörr och klev in. Inga fönster, inga skyltar, bara betong. Men tillslut hittade vi 2 "köpcentrum" där de hade de mesta. Många altialloaffärer och inga restauranger. Väldigt spännande shoppingdag. I livsmedelsaffärerna såg de väl ganska mycket ut som de brukar utomlands, kakor, godis och sprit dominerade utan tvekan. Köpte med lite spännande tesorter hem, mycket spännande. Har även ätit extremt mycket chips i veckan, men man var ju tvungen att prova alla knäppa sorter. Kycklingchips, laxchips, baconchips, köttchips, krabbchips, romchips, ja allt man kan tänka sig helt enkelt. Lax var lätt favoriten iallafall.

Nu orkar jag inte skriva mer, sitter på tåget hem och ja är extremt sliten! Har suttit på bussen i 12 timmar och nu tågresa på ungefär 12 timmar. Puh. Men ja ska lämna lite clifhangers till er tills nästa gång ja skriver.

Ska ju givetvis berätta om åkningen, men även om de 3 timmar vi fick spendera i ryska tullen, nattliv ala ruski, energidryck ala ruski med mera med mera.




Kommentarer
Postat av: Anna

HAHAHAHAHA herregud! A du har verkligen varit med om ett intressant äcventyr!! ;D lyckades du inte ragga upp nån rysk hunk då? ;) höhö puss!!

2010-03-02 @ 18:20:35
URL: http://catchadream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0